Hur ska man bära sig åt för att attrahera kvinnor på dansgolvet?

Frågan har gäckat amatördansare i åratal. Nu säger sig en grupp brittiska forskare ha kommit fram till svaret på gåtan.

I en studie vid Northumbria University har forskarna låtit en rad unga män dansa i ett laboratorium. Dansen har filmats av 12 olika kameror och förts över till en dator. Därefter har forskarna skapat animerade figurer utifrån männens rörelser. De dansande figurerna har i sin tur blivit betygsatta av en grupp kvinnor.

– Vi trodde att benen och armarna skulle vara väldigt viktiga. Men det visade sig att kvinnor ägnade mer uppmärksamhet åt överkroppen; bröstkorgen, huvudet och nacken, säger psykologen Nick Neave till BBC.

Enligt Neave är variation nyckelordet för en bra dansare. Snabba rörelser ska blandas med långsamma. Stora rörelser ska mixas med små. En dålig dansare känns lätt igen på bristen på variation, säger han.

Enligt forskarna vid Northumbria University finns det också tecken på att bra dans hänger ihop med god hälsa. Alla deltagare i studien fick lämna ett blodprov. Personerna med bäst hälsa och tjusigast dans visade sig vara desamma.

 

Så här ska du dansa.

http://www.youtube.com/watch?v=3m9b1ZWxCuA

 

Så här ska du inte dansa.

http://www.youtube.com/watch?v=Vusg_76Eujo&feature=channel

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Mostafa, om du är så här arg på någon på teatern så kanske du borde ringa direkt till den ansvarige och berätta varför. Jag tror inte det är särskilt värdigt att använda sig av bloggen för att avreagera sig. Killarna som sköter det här har väl inte gjort dig något!?

Inte heller är du utan ansvar?



Mvh Nanna

2010-09-21 @ 17:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0