Klar...!

Nu är kl 05:06, på morgonen vill säga och jag är ntligen klar med min tenta! Hoppas att jag klarar den och att jag får godkänt!
Jag ska upp om 2 timmar drygt! och jag har suttit heeela dagen och plugat...
Godnatt!
Sov gott!
Carlos Romero aka GuacamoleCarlos

En oroväckande fråga

Var så slut i fredags att jag bestämde mig för att titta på något som inte krävde så hjärnverksamhet. Därför valde jag en amerikansk film. Hmmm... borde ha vetat bättre. The clash of the titans är ingen film jag har blivit rekommenderad men eftersom jag älskar historia och kan min grekiska mytologin tänkte jag "vad fan jag ger det en chans". Det som aktiverade min uttröttade hjärna var att jag redan från början retade mig på mansbilden och dess rollen. Gud vad jag tycker synd om er killar! Om sisådär 10-20 år kommer framtidens 20-åringar att titta på dessa filmer och storögda fråga er "trodde ni att det här var manligt!?".
Othello-grabbarna kommer då att med stolthet kunna säga "ja vi trodde det men insåg att vi blev lurade så därför började vi ställa frågor".
För är det inte rätt tjatigt och ointressant med den där gamla bilden av Mannen som Hjälten som gör, tänker och ser ut alldeles rätt? Man har lust att skrika till Hollywood "Guuuud, kom igen vi är på 2000-talet, släpp Charlton Heston, och Charles Bronson men också Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone!

För om man har dessa gubbar och deras kopior som ideal innebär att ni killar tycker och tänker att Mannen är en mördare, en dödsmaskin med rätt att hämnas och förstöra, att våldta och förnedra. Är det en sån roll ni vill ha? Man kan inte äta utan att bajsa, med andra ord om ni vill vara macho-män som är det konsekvensen att ni säger ja till att vara just mördare och våldtäksmän...

Tur att ni har börjat ifrågasätta både Hollywoods lögner och era egna. Annars skulle ni skämmas när era barn frågar er varför ni lät er bli lurade utan att inse det!

Här kommer det en bit av en artikel från Svenska Dagbladet skrivet av Mattias Oscarsson:

Vi backar bandet till 80-talet, årtiondet då Stallone, Lundgren, Schwarzenegger och Willis fick sina genombrott.

Kallt krig och högervindar i USA. Samtidigt drog en fitnessvåg fram och bodybuilding blev en smärre folkrörelse. Det var upplagt för en ny manlig filmstjärna – ditintills förpassad till B-filmsträsket – att ta plats mitt på scenen: den groteskt steroiduppumpade vita muskelmannen som lät nävarna sköta snacket.

Rambo gav igen för Vietnamkriget genom att sätta skräck i sydostasiater. Rocky knockade sovjetiska boxare och draperade sig i stjärnbaneret. Och John Matrix i ”Commando” slaktade en hel sydamerikansk armé till ljudet av ekande synthtrummor – av rent privata skäl, dock.

Den breda publiken – läs: amerikansk arbetarklass – älskade dessa hjältar som var den perfekta kombinationen av monster och manlig pinuppa.

All världens intellektuella fick däremot moralpanik. De nya hjältarna sågs som ett förkroppsligande av Reaganårens konservatism och patriotism, en backlash för radikalismen och feminismen under 70-talet.

– Hjältarna sa något om tidsandan på 80-talet, något om problemen som arbetarklassen brottades med. Idag står det för något annat, de är närmast parodier, eller pastischer på sig själva, säger den brittiska filmprofessornYvonne Tasker.

Amerikansk white trash behövde en italienare och en österrikisk mördarmaskin för att må bra... Identifierar ni er med dem (med vita, fattiga och outbildade amerikanare)? Är det så ni vill se på er själva grabbar?




Meravigliosa Creatura

Älskar den här versionen av låten mer än den rockiga versionen.
Den här versionen gjordes till bilmärket Fiats reklam 2007.

Carlos Romero aka GuacamoleCalos

Dagens...

SUCK! Inte engelska suuga utan suck som i sucken. Ett ord som betyder att man andas ut rätt så tungt i samband med att nåt är tråkigt eller att man är trött!
Jag har hemtenta, för er som inte visste så pluggar jag teatervetenskap, och de är sjukt jobbigt. Svårare än vad jag egentligen trodde och jag känner mig så himla iQ-befriad på nåt sätt. Snälla, jag ber er att INTE tycka synd om mig!
Jag har tills på måndag på mig och hela tentan ska vara cirka 6-7 sid, hur mycket har jag skrivit: 1 1/2. Inte fullt så lyckat och det hela är inte ens sammanhängande. Nog om detta!
Efter att ha pluggat hela dagen och sett ett intressant naturprogram om hur kräldjur skyddar sina ungar har jag bestämt mig för att att frisk luft, närmare bestämt frisk luft i stadens City! Att trösta sig med nåt är ja väl ändå värd för att sen komma tillbaka och plugga.
Dagens Outfit!
Skjorta: MQ 699:-

Byxor: Gucci special edition collection in red 1999:-

Skärp: Second hand 49:-

Sådär da!
Då ses vi på stan, eller? ;)
Puss Puss
Carlos Romero aka GuacamoleCarlos

Logga


vi gillar olika



Vi gillar olika!


A.J.
Be there

3:e gång!

Så som mörket fallar över denna kyliga kvällen, som så jag käner jag mig just nu. Med en massa mörker, iskall, vrede och nest intill hat. Fasten HAT är det tungt ord att turycka sig med, inte för jag känner någon slags hat emot någon. Don't get me wrong here!

Men efter en lång dag som denna så bestämmde jag mig för att krypa ner i säng och kolla på film och denna kväll blev det den verkligbaserade filmen "The Stoning of Sorya M" Visst själv namnt säger ju allt. eller?

Filmer utspelar sig i en by vars namn är Kunpayeh i Iran, dit en fransk-persier råkar komma efter att hans bil har gått sönder. Där han får höra den sanna brättelsen om Soraya M.

Filmmen bygger på herdersmord och hur hennes man får med sig en hel by och till med dess enga barn att stena deras mamma till döds. Jag menar är det verkligen så manligt? Att man måste vissa sin malighet genom att döda?
Eller att BLI en MAN genom att DÖDA? och baren da? Gör man små trappar män utav att ge de en sten och säga det är okej, eller gör man de till små pyskfall? Som man bara tycker synd om när det växer upp blir helt metalsjuka eller pysksstörda?

Filmen var bra i sig, mycket bra skådspeleri och skådisar, det fick verkligen fram rätt känslor ur en. Den är så  brilljant gjort. Specilet slut secnerna - fast än det var så hemsket så var de nästa fina.

Ja våra kära läsare mycket finns det att säga om denna film, så jag rekomendra att se den och där efter skapa en egen utfattning. Men jag varnar för starka bilder.

 

A.J.

Be There


Conga!

Jag har hemtenta hela denna vecka och jag oroar mig eftersom de inte går så bra som jag trodde och sen dels attjag inte kollat mina repliker så mycket som jag egentligen borde.
Eftersom jag sitter och skriver detta inlägg så betyder detta att jag tagit en paus från pluggandet och ägnat mig åt klipp på youtube och allas internetsjukdom- Facebook! som bara är ett måste vid alla möjliga tänkbara anslutningar till internet!
I bakgrunden spelas Conga och jag dansar iväg med jämna mellanrum runt i lägenheten och kör egen danslektion, upptäcker att jag kanske borde sluta röka då jag under senare tid börjat röka mer o mer, och under mina stressfulla sträckor för att springa och hinna med bussen eller som jag nu dansar märker att konditionen inte är så bra som den borde va!
Nu kanske jag överdrev men jag borde nog sluta röka så mycket som jag gör!

Nu borde jag fortsätta med pluggandet!
Ses ikväll på teatern grabbar!

Puss och kärlek!

Carlos Romero aka GuacamoleCarlos

Godkväll

godkväll denna manliga blogg!
Har salgit  mig till ro och sitter framför tvn med min lilla bärbara och följer just nu debatten på kvällsöppet, där Jimmie åkesson är gäst. Ingen kan väl ha missat att SD tog sig till riksdagen. Folk börjar tänka om och folk är chokade. Ett inslag i programmet visar hur stor uppmärksamhet detta har fått utanför Sverige bla i Frankrike, Italien, Usa, storbittanien har alla stora rubriker i tidningar och även på nyheterna.
Varför har detta fått sådan stor uppmärksamhet kan man dom fråga sig? Sverige har varit ett land med öppna armar för flyktingar från länder de peroner flytt från förtryck krg etc. Sverige har så länge jag kan minnas haft en bild av ett land med olika kulturer från mnniskor från andra länder, där alla är välkomna att få vara med i detta öppna samhälle och mångfald.

Att SD tog sig in i riksdagen är och var det enda sättet för vår regering att reagera, men ändå bekymrar det mig att dom enda från alliansen som reagerade var moderaterna under alla de olika partiernas tacktal för sin "vinst", och att för all partier och land att se dom tydliga brister vi har haft i vår intergrationspolitik.
Det bekymrara mig!

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703989304575503441276907912.html?mod=WSJ_World_LEFTSecondNews 

Länk till Wall Street Journal, en artikel om det svenska valet. Intressant att läsa vad tidningar från andra länder skriver.

Carlos Romero aka GuacamoleCarlos


Hur ska man bära sig åt för att attrahera kvinnor på dansgolvet?

Frågan har gäckat amatördansare i åratal. Nu säger sig en grupp brittiska forskare ha kommit fram till svaret på gåtan.

I en studie vid Northumbria University har forskarna låtit en rad unga män dansa i ett laboratorium. Dansen har filmats av 12 olika kameror och förts över till en dator. Därefter har forskarna skapat animerade figurer utifrån männens rörelser. De dansande figurerna har i sin tur blivit betygsatta av en grupp kvinnor.

– Vi trodde att benen och armarna skulle vara väldigt viktiga. Men det visade sig att kvinnor ägnade mer uppmärksamhet åt överkroppen; bröstkorgen, huvudet och nacken, säger psykologen Nick Neave till BBC.

Enligt Neave är variation nyckelordet för en bra dansare. Snabba rörelser ska blandas med långsamma. Stora rörelser ska mixas med små. En dålig dansare känns lätt igen på bristen på variation, säger han.

Enligt forskarna vid Northumbria University finns det också tecken på att bra dans hänger ihop med god hälsa. Alla deltagare i studien fick lämna ett blodprov. Personerna med bäst hälsa och tjusigast dans visade sig vara desamma.

 

Så här ska du dansa.

http://www.youtube.com/watch?v=3m9b1ZWxCuA

 

Så här ska du inte dansa.

http://www.youtube.com/watch?v=Vusg_76Eujo&feature=channel

 


Vad säger bilden dig?

Vad säger bilden dig?
Ett ord eller en mening, värt o skriva nåt iaf!
Carlos Romero aka GuacamoleCarlos

Sometimes I wish I could act like a boy

Like A boy
Pull up your pants

Take out the trash

getting ya cash like em'

Girl you outta act like ya dig

What I'm talkin' bout'

Security codes on everything

Vibrate so your phone don't ever ring

And another one he don't know about


Sometimes I wish I could act like a boy


A.J.
Be There

Take away och shopping

Take away Coffe och shopping bags is the shit!
Allure má Colouer!
Nu intar Othellograbbarna shoppingställen och gator!
Carlos Romero aka GuacamoleCarlos



Åsiktsmässan 2010

De kom, de pratade, de segrade. Ingen kunde motstå deras argument och energi. Och ingen kommer någonsin att glömma dem heller.
Othello är ingen pjäs, det är ett tillstånd...


Romulus, My Father


HEJ

Razor

Män och närhet

smaka på ordet Närhet... nära het... när het?... Det är som ordet kärlek. Kär lek. Eller kär i leken? Vem jagar vad och varför? Svenska språket är som legobitar som man bygger ihop till en spegelbild. Jag är bara bitar av alla andras sanningar om mig? Vad händer om en biten faller bort? Är jag det hålet som uppstår? Shoo bre habibi!
/Othello

Är på Teatern

Men alltså....
NU sitter man här på teatern och skriver detta inlägg på kontoret och i köket sitter alla andra och pratar om pizza.
Trevligt.
Snart är de dags för dagens lektion!
Nu börjar det bli dags att byta om till träningskläder och köra igång, Nanna står precis bakom mig och stör mig i mitt skrivande!
soryy allihopa det blir inte ett längre inlägg än det här.
Jobbig teaterlärare just nu!

Ha det bra!
Besos

Carlos aka GuacamoleCarlos

Can we choose our own battlefield? Our should we just go with it and make the best of it?

Jaaa kära ni! Här sitter man och förskör klura ut något vettigt att skriva på bloggen. Men det är blandade tankar och känslor som flödar och far omkring i mig. Visst är det bra? Men kanske inte alltid. För att - Too much of anything can make you sick,  Even the good can be a curse. Makes it hard to know which road to go down. Knowing too much can get you hurt.

Det finns en känsla däremot som jag tror att det är många där ute som kanske känner igen sig i. Det är när man vill ha något and You want it so dad och vid slutet av dagen så får du inte det du vill ha och du gör verkligen allt för att få det du vill ha. Du krigar och jagar efter det ena och det andra och innan du vet om det så har du till slut lyckas komma ditt du vill. Du har vunnit kriget, du har fångat ditt byte.  MEN, men - då vill du inte ha det längre. Du känner inte ångest utan bara, ETT NEJ, JAG VILL INTE! Du börjar känna dig osäker, som om du vill bara försvinna och önskar att allt du har gjort få det ogjort. Du vill spola tillbaka tiden då du skulle bara ha sagt okej med ett leden och accepterat situationen som den är.
Fast tänk efter noga om du verkligen hade bara med ett falskt leende på läpparna sagt okej och verkligen accepterat stunden i det läget och aldrig fått stag ditt. Då, då hade du dagen efter eller kanske till och med minuten, kvarten, timmen, efter ångrat dig så grovt att du önskar att din mamman aldrig hade gett dig chansen att få känna luften. Bara för att du valde att Håll igen, stänga din mun som om du inte ägde en tunga.

Så Vad göra man? Varför känner vi så?  Är det för att vi blir tillfredsställda av att kriga eller att jaga? eller är det striden eller jagande som pumpar en massa adrenalin kickar i oss? och sen när vi har fått det vi vill så vill inte längre.
Men om vi väljer att acceptera stunden för den det är, så kanske väntar det oss något bortom våra tankar, det är som om ödet har något större som väntar runt hörnet och vi bara har inte hittat den vägen dit ännu.
Be careful what you wish for,
Cause you just might get it all.
And then some you don't want.

By A.J.
Be There..


Om att leda Othello-Boyz

Det sägs att det svåraste som finns är att handskas med människor. Kanske är det därför så många regissörer har magsår...
Men anledningen till att jag visslar på väg till jobbet är de 8 underbara, AS-JOBBIGA, uber-kaxiga och helt brutalt ärliga killar jag har fått äran att regissera.
Hur det går? Hur tror ni när 10 (8 grabbar, en regissör och en dansare) starka karaktärer ska samsas om livsavgörande frågor? Det är konflikter, det är besvikelser, det är förtroligheter på väg till och från möterna, det är nya vänskaper och framför allt insikter om livet.
Vi har nyss inlett arbetet med texten och att lära känna rollerna. Och nerverna är på helspänn. "Vad fan är det här, varför har hon valt mig till den här skitrollen!?" eller "Helt f-ing otroligt, jag fick Rollen!" osv
Men det jag hoppas är att alla får växa in i både rollen och i sig själva. För det jag ser framför mig när vi ska börja repa är 8 ofantlig stora personligheter som kommer att göra årtuseendets Othello.

GODMORGON!

Ha-Ha! Godmorgon!
Godmorgon kära läsare, kl är kvart över nio och detta betyder att jag har drygt 45 min på mig att duscha, äta frukost och klä mig snyggt och fashionable...
hmmm jag orkar egentligen inte dra mig ur min säng just nu, för er som tror att jag sitter på en klumpig stol framför en stationer datorn vill jag bara säga att ni har fel, jag sitter med min lilla bärbara i knät och skriver detta inlägg med solen lysandes in imitt rum, det enda som fattas är en kopp kaffe och en cigg, ajabaja egentligen just nu behövs en dush och en riktig ordentlig frukost!

Idag är det teater och vi kommer att läsa manus och göra strykningar. Othellokilar, hoppas alla kan komma och kom i tid!
Förr er som inte visste såläser jag just nu teatervetenskap på stockholms och har seminarium idag, jag måste infinna mig kl 12 fö förberedelse och jag hoppas det går bra och att jag pratar ordentligt och vettigt, jag är inte den som är bäst på att debattera även om jag gillar att titta på debatt. Munnen blir torr och jag sitter och letar efter ord och argument. Idag hade vi till uppgift att läsa olika dramer och sen läsa en bok om teater och femenism. Vi kommer sedan att diskutera huruvida kvinnorollen i draman, Medea, är en femenistisk förebild eller en nidbild av kvinnan i det antika samhället. Vi ska alltså argumentera för och emot. Intressant helt enkelt.

Efter detta drar jag iväg till Upplands Väsby träffar puff för att sen åka iväg till Teatern.
alltså, piff och puff tid och skaratt och blickar från folk som tycker att de vuxna killarna gått tillbaka till det barnsliga!

Ett citat från boken om teater och feminism- " mod och maligt kön är samma sak"

Vad tycker ni? Alla män är väl inte modiga och det finns juh kvinnor som anses vara modigare än män. Att föda barn är modigt!

Nu måste jag verkligen dra, håller er uppdaterad om hur det går!


Carlos aka GuacamoleCarlos



I Know were I Been...


En bror till sin bror.

- Jag sätter heller ett SKOT i huvudet på DIG än att höra någon yttra sig om att du EN BÖG.

On my way 2 U-town

Just nu så sitter jag på upptåget och är på väg till uppsala och ska möta piff (aka) Carlos. Vi ska skissa lite gran på en idé som ska förhoppnings viss framföras ikväll. Jag hoppas verkligen att gruppen kommer att gilla den..

A.J.

Be There

Snart dags!

Fortfarande slut efter gårdagens pass. Men samtidigt full av energi! Det känns som om Othello växer i mig och ställer till med trassel i mitt vardagsliv. Min man hotar med skillsmässa om jag inte byter samtalsämne. Eller slutar att citera Shakespeare. Och snart kommer vi in i den jobbiga fasen där vi ska bekanta oss med rollerna! Tro mig, jag har försökt vara rättvis och matcha det mot era önskemål när jag har tittat på rolllistan. Men alla kommer inte att bli glada eller nöjda. Så är det alltid. Det gäller att göra det bästa av det man har. Och om ni vill fortsätta med teater så finns det en lärdom i allt vi gör!
Kul också att Micke är med oss nu, en klar tillgång både för hans danskunskaper men också för hans erfarenheter inom showbizzzzzzzz och hans varma karaktär.
Ses på torsdag och glöm inte bort att ta med era manus!!!
Nanna

RSS 2.0